C4 Radionica i nastup (Antalya, Turska): Beskonačna drama u različitim bojama (19-23.9.2016)


eu_flag-erasmus_plus AMPEU-EN_grey-web

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Educathe + radionica C4 „Beskonačna drama u različitim bojama“

Sveučilište Akdeniz

Adrasan i Antalya 19-23. rujan 2016

Tiyatro AfişČetvrta radionica u sklopu partnerstva Educathe+ jest dramska radionica pod nazivom „Beskonačna drama u različitim bojama“, koja će se održati u EuroMed Youth Centre Antalya, Turska (Deniz Mahallesi Deniz caddesi Adrasan/Kumluca Antalya/Turkey).

Glavni ciljevi radionice su:

  • podići kulturalnu osviještenost i izražavanje, a posebno se želi naglasiti uvažavanje važnosti kreativnog izražavanja ideja, iskustava i osjećaja kroz različite medije među osobama s invaliditetom,
  • korištenjem dramskih tehnika pomoći osobama s invaliditetom da osvijeste svoju kulturu i kulturne raznolikosti, te na taj način izraze sebe.

Sudionici će naučiti kako koristiti kazališnu praksu i vježbe, posebno dramske vježbe, u radu s osobama s invaliditetom. Svi zajedno će, kroz akcijsko istraživanje, pokušati pronaći i istražiti akcije kojima se može povećati kulturalna osviještenost među osobama s invaliditetom te će ih, pomoću dramskih tehnika, pokušati izraziti.

Javni nastup održat će se 23. rujna 2016. godine i uključivat će osobe s invaliditetom, kao i osobe koje se u svom radu svakodnevno susreću s osobama s invaliditetom, i to iz 6 zemalja: Grčke, Latvije, Bugarske, Belgije, Hrvatske i Turske. Radionica i nastup su tematski povezani s povećanjem zapošljivosti osoba s invaliditetom i njihovih sposobnosti. Radionica se odvija u sklopu partnerstva Educathe+, koje se ostvaruje u sklopu programa Erasmus+ K2 Strateška partnrstva.

Print
Tijekom radionica, sudionici će se upoznati s različitim metodama i tehnikama koje se, uglavnom, baziraju
na metodama Brechta, Stanislavskog, Commedie dell’ Arte, kao i na tradicionalnim turskim kazališnim metodama. Također, prolazit će kroz vježbe disanja, vježbe „unutarnjeg glumca – glumice“, vježbe glasa i oponašanja itd.

 

Radionicu će voditi edukator, glumac i redatelj Yusuf Selim Öztürk i njegov asistent Okan Çorlu.

AkdenizUniversityRadionica će biti snimljena i kasnije objavljena na Educathe+ platformi kako bi se na taj način širili rezultati cijelog projekta. Također, pozivamo i druge pojedince i organizacije da nam se pridruže u daljnjem radu, odnosno da koriste naš rad.

U radionicu su uključene osobe s invaliditetom i edukatori iz 7 partnerskih organizacija, odnosno, 6 zemalja Europe.

Javni nastup će se održati 23. rujna 2016. godine.

Više o predstavi možete naći ovdje -> Limitless Drama in Different Colours

KORISNE INFORMACIJE


E+ fotografije E+ promo_edu_video E+ promo mat  E+ medijiE+ prirucnici


SNIMKA NASTUPA