C8 Radionica i nastup (Ventspils, Latvija): (2-7.7.2017)


MEĐUNARODNA RADIONICA I IZVJEŠTAJ I + I (03.-07.07.2017.): Slobodni smo! ..

 

“Samo u igranju moguće je komunikacija”

D. W. Winnicott

 

Sloboda, zapravo, što znači biti slobodan? Ljudi kažu: “Slobodno kao dijete”. Vrlo ispravna izreka, jer samo u djetinjstvu smo slobodni, stvarno nemamo socijalnih granica, predrasuda, maski i uloga. Ali zašto smo slobodni upravo u djetinjstvu? Što nas čini sretnim u našem djetinjstvu? Što smo radili u našem djetinjstvu i ono što smo izgubili tijekom odrastanja? Svi svi igramo u našem djetinjstvu. Vjerujemo u bajke. Svi smo mi prinčevi i princeze puni milosti i neustrašivosti. Komuniciramo i surađujemo s životinjama i drugim čudnim pojavama bez ikakvih predrasuda, od kojih neke možemo tolerirati ili ne. Sve je moguće i sve je vrlo stvarno u bajkama!

Ventspils-poster

Osma radionica partnerstva vas poziva u Bajku, gdje ćemo pokušati otkriti različite situacije svakodnevnog života iz pozicije likova iz bajki. Pomoću bajkovitih scenarija, proširiti ćemo granice sebe i ukloniti ćemo granice naših odnosa s drugima.

Sudionici radionice će proći mješavinu metoda koja se u osnovi temelji na kombinaciji dramske terapije koja daje jednaku valjanost tijelu i umu unutar dramskog i “The Story Within” (Unutarnja priča) od Y. Silverman: “Da stvorimo, da uđemo u proces, moramo biti spremni da se potpuno posvetimo nepoznatom. Ne znamo kamo idemo niti gdje ćemo završiti. Sve što znamo je da postoji put, a postoje i oni koji su prije otišli, borili se s istim demonima i pronašli skrivena blaga. “Unuatarnja priča” je pristup koji poštuje proces ulaska u nepoznato, i pruža siguran spremnik u kojem korisnik može raditi kroz teške teme. Negdje skriveno u dubinama svake priče leži blago koje čeka da budu otkrivene. ”

Tijekom radionice, sudionici će doživjeti kreativnu dramu, nacionalne bajke i priče, improvizaciju i igranje uloga, siguran način suočavanja s poteškoćama, tjeskobom i strahom, te pronaći novi način prevladavanja istih, kao i saznati više o svojim unutarnjim resursima.

Radionica pridonosi povećanju zapošljivosti osoba s invaliditetom kroz razvijanje ključnih kompetencija sudionika EU i njihovo osnaživanje za tržište rada, kao što su:

  • Suradnja i kolaboracija
  • Uključenje i prilagodba
  • Samoevaluacija i procjena
  • Vještine i sposobnosti postavljanja ciljeva
  • Osjećaj inicijative i poduzetništva;

 

Vrhunac radionice bit će flash-mob akcija “Slobodni smo!”, koja će se održati, 7. srpnja na jednom od najpopularnijih mjesta u Ventspilsu, Latvija. Ova akcija će povećati vidljivost ovog društvenog pitanja u široj javnosti, podižući svijest među publikom i poslodavcima i pomoći ukloniti predrasude i stigmu prema osobama s invaliditetom.

Radionica u Ventspilsu će uključivati ​​osobe s invaliditetom i ljude koji se bave problemima osoba s invaliditetom iz Grčke, Latvije, Bugarske, Belgije, Hrvatske i Turske. Tematski se bavi povećanjem zapošljivosti osoba s invaliditetom i njihovih vještina.

Radionicu će voditi edukator, glumac i dramski terapeut (član uprave Latvijskog dramskog društva) Anna Steina i radni terapeuti Anasstasia Bajeva-Minalko i Jelena Kaskevich.

Radionica će biti snimljena i objavljena na E + platformi kako bi diseminirali rezultate i pozvali druge pojedince i organizacije da se pridruže aktivnostima i (ili) koriste naše rezultate rada.

Radionica se održava u partnerstvu “Educathe +” koja je financirana u sklopu Erasmus + KA2 strateškog partnerstva.

 

KORISNE INFORMACIJE