C6 Radionica i nastup (Siracuza, Italija): U dubokim vodama (21-25.3.2017)


Šesta radionica Educathe+ partnerstva naslova “U dubokoj vodi” održat će se od 21. do 25.3.2017. na lokaciji, Ex-Convento del Ritiro (Via V. Mirabella, 31 Siracusa, Italija), uz završni nastup “Granice”. Radionicu vodi partner DiversaMente.

Workshop In Deep WaterRadionica se bavi temom osoba s invaliditetom i njihovom ekonomskom inkluzijom u društvo, pozivajući sve sudionike da podijele dobre prakse i nauče kako koristiti teatar za razvoj slijedećih Ključnih kompetencija:

  • Osjećaj za inicijativu i poduzetništvo;
  • socijalne i građanske vještine;
  • kulturna osviještenost i izražajnost;
  • komunikacija na stranom jeziku;
  • komunikacija na materinjem jeziku.

Radionica se fokusira na realni utjecaj lokalnog konteksta na svakodnevni život osoba s invaliditetom (problemi u lokalnoj zajednici) te na mogućnosti dobivene iz međunarodne radionice.

Posebnost je i ta što će se radionica održati na povijesnoj lokaciji Ortigia-Siracusa, što će sudionicima pružiti priliku da rade na mjestu od povijesnog značaja te povećati vidljivost lokacije koja pripada svim građanima Europe.

Završni nastup će biti javan i otvoren za svu publiku, a nastup će biti diseminiran i dalje zahvaljujući audio/video snimci koja će biti dostupna na Internetu i proslijeđena medijima.

 

Workshop In Deep Water_2

Radionica “U dubokoj vodi” pokušava odgovoriti na pitanje: “Koje su granice ljudskoga bića?”, u kontekstu ovih problema:

  1. Granica tijela
  2. Granica glasa
  3. Granica osjećaja

 

Koristeći četiri kratka scenarija, mi ćemo se suočiti s našim granicama u relaciji s drugima. Tijelo, glas i osjećaj će nam dati emocije i, “kradeći” citat Davida Lyncha:

Emocije su kao riba. Ako želite uloviti malu ribu, ostaješ u plitkoj vodi. Ali ako želiš uloviti veliku ribu, moraš ići u dublje vode. U dubini, ribe su borovnice i također su još i snažnije. Ogromne su i vrlo lijepe.

Udruzi DiversaMente će se pridružiti članovi partnerskih organizacija, a biti će zaduženi za pisanje scenarija, režiju, pripremu scene, kostima i izvedbu/igru u otvorenom prostoru i pred publikom.

Radionicu će voditi Andrea Ibba, glumac, režiser i edukator.

Na kraju, radionica će biti snimljena i kasnije objavljena na E+ Platformi – kako bi diseminirali rezultate i pozvali druge pojedince i organizacije da nam se pridruže u budućnosti i/ili koriste naš rad.

Sudionici uključuju osobe s invaliditetom i edukatore koji dolaze iz osam partnerskih organizacije i sedam država Europe!

 

KORISNE INFORMACIJE

Ovdje možete naći sve potrebne informacije važne za planiranje putovanja te možete locirati mjesto održavanja radionice kako bi mogli sudjelovati u radionici ili uživati u izvedbi kao dio publike.

E+ fotografijeE+ promo_edu_videoE+ promo matE+ medijiE+ prirucnici

 


VIDEO NASTUPA