Javni nastup “Okviri” Brussel, Belgija (19.3.2016)


EU flag-Erasmus+_vect_POS AMPEU-grey-web

Ova projekt je ostvaren uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova komunikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Photo FRAMES

Javni nastup “FRAMES” (hr. “Okviri”) je finalna prezentacija intenzivne petodnevne međunarodne radionice održane u GC De Zeyp sa sudionicima iz grčke, Italije, Latvije, Bugarske, Hrvatske, Turske i Belgije. Radionica “FRAMES” situirana je unutar Educathe+ partnerstva i financirana je od strane Erasmus+ kao KA2 Strateško partnerstvo. Radionica se tematski bavi povećanjem zapošljivosti osoba s invaliditetom te njihovih vještina.

Sudionici su osobe s (vidljivim ili nevidljivim) invaliditetom i osobe koje su na neki način povezane ili se bave s preprekama i problemima koje ossobe s invaliditetom doživljavaju tijekom intervjua za posao, na poslu i u drugim situacijama iz svakodnevnog života. Javni nastup se održava u GC De Zeyp u subotu 19. ožujka 2016 i predstavlja otvoren i kreativni pogled na razna “rješenja” koja su sudionici pronašli u nadilaženju teških situacija.

Tema i početna točka C3 FRAMES radionice je koncept “okvira”. Što su “okviri”? Koje tipove okvira mi poznajemo/prepoznajemo; koje tipove okvira doživljavamo kao ograničavajuće; a koji su okviri više podržavajući i oslobađajući? Stigma, podcijenjenost, diskriminacija i ekskluzija uzrokovana predrasudama, neznanjem i strahom od nepoznatog (drugog) nažalost ostaju za mnoge realnost.

Istraživanje počinje prikupljanjem “radnih materijala” i infomacija u kratkim brainstorm  seansama i intervjuima sa sudionicima na temu “okvira”. Ova osobna iskustva, ideje, iskazi, misli, osjećaji i problemi će biti početna točka radionice. Teatar je namjerno izabran kao sigurno mjesto koje omogućuje priliku za rad sa svom intimom, respektom, povjerenjem i slobodom promišljanja i djelovanja/glume. Suočavanje s preprekama i teškim situacijama pod okriljem teatra daje mogućnost da se zauzme eksterni i različit pogled na razne prepreke i stvara zaigrani prostor u kojima se traže kreativna rješenja.

Photo FRAMES for flyers and promotion

Radionica cilja dati oruđa za jačanje otpornosti u teškim i zbunjujućim situacijama ktoz otkriće i razvoj osobnih talenata i sposobnosti te kroz učenje kako ih profilirati i iskoristiti na kreativan način koji osobu čini jačom i fleksibilnijom. Radionica je također i istraživanje o tome kako se udaljenosti uzrokovane strahom i neshvaćanjem mogu smanjiti i kako mi možemo doprinijeti društvu bez barijera, s jednakim prilikama, razumijevanjem, priznanjem i dostojanstvenim tretmanom svih ljudi. Nakon nastupa, publika će biti pozvana u otvorenu diskusiju sa sudionicima (pitanja i odgovori; Questions & Answers). Pitanja se mogu postaviti o poteškoćama s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u raznim zemljama Europe te o radnim točkama i rješenjima koja su bila predložena tijekom prezentacije.

Radionicu “FRAMES” je razvijela Caroline Rottier (direktorica inkluzivnog teatra/plesnih projekata, s više od 10 godina iskustva) u suradnji s Lisom Gunstone (profesionalna plesačica), Krijnom Hermansom (profesionalni glumac) te Jeroenom Baeyensom (profesionalnim plesač i koreograf) koji su također iskusni u inkluzivnim performativnim umjetnostima, edukaciji i radu s osobama s invaliditetom.

Nastup počinje u 20 h i traje 50 minuta.

Ulaz je slobodna, ali rezervacija unaprije je preporučena.

 

Dobrodošli!!

Lokacija

GC De Zeyp

Van Overbekelaan 164 – 1083 Ganshoren

Datum nastupa: Subota 19. ožujka 2016 – 20h

Ulaznice: besplatan ulaz

Rezervacije i dodatne informacije

+32 2 422 00 11

onthaal@dezeyp.be

 

SNIMKA NASTUPA