O nama


PRATITE UPSET NA   /// Slikovni rezultat za facebook small no background @upset.theatre   ///   Slikovni rezultat za instagram small no background @upset.theatre   ///   Slikovni rezultat za twitter small no background @TheatreUpset ///  Image result for youtube logoUpset theatre

Izrazi koji se koriste na ovim stranicama, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski rod.

Dobrodošli!

Udruga za prevenciju stigmatizacije i edukaciju teatrom (UPSET) je neprofitna udruga utemeljena 2008. godine u Zagrebu, a osnovali su je mladi, netom diplomirani studenti društvenih i humanističkih znanosti.

UPSET je osnovan s ciljem okupljanja svih osoba zainteresiranih za aktivni rad na nadilaženju društvenog problema stigmatizacije, predrasuda i diskriminacije u Republici Hrvatskoj i razvoja znanstveno-istraživačkog i edukativnog rada pomoću amaterskog teatra, odnosno, inovativne metode dramsko-akcijskih radionica.

Udruga radi na društvenom problemu stigmatizacije, zaštiti ljudskih prava i suzbijanju društvene diskriminacije primarno kroz dramsko-akcijske radionice – inovativnu metodu koja omogućuje stvaranje jedinstvenog prostora u kojem je moguće istovremeno raditi u zajednici i postići znanstveno-istraživačke, edukativne i kulturno-umjetničke ciljeve.

Zahvaljujući inovativnoj metodi, UPSET predstavlja amatersko kazalište, znanstveno-istraživačku zajednicu i centar za neformalnu edukaciju o temi društvene stigmatizacije.

Shodno tome, članak 11. Statuta sažima djelovanje UPSET-a kao:

Udruga, sukladno svojim ciljevima, djeluje na području kulturno-umjetničkog (glazbenog i scenskog) amaterizma, te u svrhu zaštite ljudskih prava obavlja ostale djelatnosti suzbijanja i zaštite od diskriminacije osoba koje se iz bilo kojeg razloga osjećaju stigmatizirano i isključeno iz aktivnog sudjelovanja u društvu.

Posebno smo ponosni na činjenicu da su tijekom godina rada naše dramsko-akcijske radionice prošli pripadnici gotovo svih društvenih skupina – od visokoobrazovanih doktora znanosti preko studenata do osoba nezasluženo stigmatiziranih prema fizičkim, karakternim ili etničkim atributima. Također smo ponosni što smo naše dramsko-akcijske radionice smo proveli u lokalnoj zajednici kao i u sklopu međunarodnih projekata i partnerstava.

ČLANSTVO U UDRUZI

Članstvo u udruzi je dobrovoljno.

Kako bi postali članom UPSET-a, prvo trebate ispuniti prijavnicu (zahtjev za učlanjenje).

Prije podnošenja zahtjeva za učlanjenje napominjemo da će:

– svi prikupljeni podaci biti dostupni samo vodstvu udruge te da ti isti podaci neće biti dani na uvid trećim stranama (npr. za reklamiranje i sl.)

– svi članovi UPSET-a su dužni djelovati u skladu sa Statutom udruge (stoga molimo da pročitate Statut na stranici Mediateka)

– godišnja članarina je 100 HRK za zaposlene, 50 HRK za sve ostale – studenti, nezaposleni, umirovljenici itd.


Kako bi se prijavili za članstvo, molimo da ispunite prijavnicu:

 1-minutna PRIJAVNICA


PODACI ZA ČLANARINU

Udruga za prevenciju stigmatizacije i edukaciju teatrom (UPSET)

Knežija 9

10110 Zagreb, Hrvatska

IBAN: HR8323600001102154683

Zagrebačka banka d.d.

SWIFT BIC ZABAHR2X

 

Opis plaćanja: Članarina zaposleni – GODINA

Iznos: 100 kn / 13,27 EUR

ili
Opis plaćanja: Članarina ostali – GODINA
Iznos: 50 kn / 6,64 EUR

Za sve upite, molimo da nam se javite na upset.theatre@gmail.com ili upset@upset.hr

 

GODIŠNJA ČLANARINA (ista od 2008. godine)
Zaposleni 100 kn / 13,27 EUR
Svi ostali 50 kn / 6,64 EUR
Barkod za plaćanje – ZAPOSLENI (13,27 EUR)
ili
Barkod za plaćanje – SVI OSTALI (6,64 EUR)