Virtec simulator za virtualno učenje i podučavanje u Erasmus+ (2018-2020)


Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

PRATITE UPSET NA   /// Slikovni rezultat za facebook small no background @upset.theatre   ///   Slikovni rezultat za instagram small no background @upset.theatre   ///   Slikovni rezultat za twitter small no background @TheatreUpset


Od rujna 2019. godine, UPSET je postao partner u međunarodnom partnerstvu zvanom “Development of Virtual Learning Environments in Technical Higher Education“, ukratko: VIRTEC. Projekt financira EU program ERASMUS+ o kojem možete saznati ovdje).

Glavni cilj projekta “Development of Virtual Learning Environments in Technical Higher Education” (hrv. Razvoj okruženja za virtualno učenje u tehničkom visokom obrazovanju” je podržati razvoj virtuanih okruženja za učenje za učinkovito korištenje od strane studenata tehničkih fakulteta. Glavno oruđe za postizanje ovog cilja je “virtual house simulator” (hrv. virtualni simulator kuće) koji će se razviti tijeom provedbe ovog projekta.

UPSET je pozvan u ovo partnerstvo od strane Olge Ovtšarenko, profesorice grafike u inženjerstvu pri Centru za znanost Sveučilišta primijenjenih znanosti Tallinna Tehnikakõrgkooll, te glavne koordinatorice projekta, slijedom iznenadnog izlaska partnerske organizacije Multikultura iz partnerstva (zbog objektivnih okolnosti) te slijedom osobnog iskustva suradnje koje su koordinatorica i članovi UPSET-imali u međunarodnim projektima, prvenstveno u prijavljivanju Erasmus+ KA2 partnerstva o učenju putem virtualne realnosti.

Uključivši se u ovo partnerstvo, UPSET je postao članom konzorcija značajno različitih partnerskih organizacija čije različitosti su namjerno spojene kako bi donijeli u partnerstvo širok spektar iskustava i znanja koja će rezultirati uspješnim razvojem virtualnih okruženja za učenje u visokom obrazovanju tehničkog usmjerenja. Naša glavna uloga je korištenje naših mreža, iskustava i vještina za promociju VIRTEC virtualnog simulatora kuće u Hrvatskoj i Europi.

Partnerski konzorcij se sastoji od 5 organizacija: TTK UAS (Estonija), VGTU (Litva), Multikultura (Poljska), UPSET (Hrvatska), te Kocaeli Provincial Directorate of National Education (Turska):

 • TTK UAS, iz Estonije, je glavni koordinator zadužen za projekt. Njihove zadaće također uključuju rad na modeliranju i dizajniranju, te pisanju istraživačkih radova.
 • VGTU, iz Litva, je angažiran u većinom angažiran na modeliranju i dizajnu, te pisanju istraživačkih radova.
 • Multikultura, iz Poljske, oglašava materijale za trening i podučavanje u Europi (od rujna 2019. godine, oni su službeno izašli iz partnerstva uslijed objektivnih okolnosti)
 • Kocaeli Provincial Directorate of National Education, iz Turske, se bavi modeliranjem, grafičkim dizajnom, te promocijom materijala za podučavanje u Turskoj i inozemstvu.
 • UPSET, iz Hrvatske, provodi oglašavanje i promociju materijala za podučavanje diljem Europe.

Na ovom projektu, za UPSET, radi tim entuzijastičnih volontera: Iva Jelinčić (arhitekt), Ana Majdak (komunikacija i PR), te Milan Gostimir (softver developer i poduzetnik u području virtualne stvarnosti). Oni zajedno tvore tim koji stručno pokriva sve aspekte VIRTEC virtualnog simulatora, te koji rade na diseminaciji rezultata i promociji VIRTEC projekta u Hrvatskoj i Europi.

Na ovoj web stranici, UPSET će promovirati projekt, te diseminirati i arhivirati aktivnosti i rezultate projekta, te njegove promotivne materijale.

Isprobajte virtualni simulator kuća (VIRTEC) te saznajte više o projektu na službenoj web stranici projekta: https://sites.google.com/tktk.ee/virtec 

Također, posjetite Virtec studiranje za dodatne edukativne materijale (H5P…) ovdje: https://sites.google.com/tktk.ee/virtecstudy/virtec 


OSOBNA KARTA PROJEKTA


NAZIV I AKRONIM

 • Development of learning environments in technical higher education
 • VIRTEC

TRAJANJE:

 • 24 mjeseci: 1/10/2018 – 30/09/2020
 • 17 mjeseci za UPSET: 13/09/2019 – 30/09/2020/

BROJ UGOVORA I NACIONALNA AGENCIJA

PARTNERSKE ORGANIZACIJE: 

INTERNETSKA STRANICA PARTNERSTVA I ADRESE DRUŠTVENIH MREŽA:

Webstranica

https://www.facebook.com/virtecerasmusplus/

https://www.instagram.com/virtec.cro/

 


PROJEKTNE AKTIVNOSTI

Osim što je fokusiran ka inovaciji i razvoju okruženja za virtualno učenje, VIRTEC partnerstvu uključuje i više sastanaka projektnih timova (transnacionalne projekte sastanke) i kratkoročne zajedničke treninge za osoblje.

 • 1. Transnacionalni projektni sastanak je održan u Tallinu, Estoniji: 5 – 6/11/2018: Službeni program kick-off sastanka
 • 2. Transnacionalni projektni sastanak je održan u Krakowu, Poljskoj: 9 – 10/04/2019: Službeni program
 • 3. Transnacionalni projektni sastanak je održan u & kratkoročni zajednički trening su održani u Vilniusu, Litva: TPM 7.10.2019 i LTT  8 – 12.10.2019: Službeni program
 • 4. Transnationalni projekti sastanak u Izmitu, Turska (otkazan zbod COVID-19): 31/03 – 1/04/2020
 • 5. Sastanak online (zamjenski sastanak; zbog COVID-19): 07/09/2020: Službeni program
 • 6. Završna prezentacija (Multiplier event) virtualnog simulatora i interaktivnih materijala za učenje i podučavanje; online uživo iz Tallinna, Estonija: 17/02/2021

PROJEKTNI REZULTATI

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI I MATERIJALI

Slikovni rezultat za erasmus+ days logo