Javni nastup “Bezgranična drama u različitim bojama” Antalija, Turska (23.9.2016)


EU flag-Erasmus+_vect_POSAMPEU-grey-web

Ova projekt je ostvaren uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova komunikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

BEZGRANIČNA DRAMA U RAZLIČITIM BOJAMA

Sveučilište Akdeniz

“Olbia” ljetna pozornica amfiteatra

23.09.2016 u 20:00h

(Ulaz slobodan)

Javni nastup “Bezgranična drama u različitim bojama” je finalni nastup istoimene radionice koja uključuje osobe s invaliditetom i osobe koje se bave problemima osoba s invaliditetom iz Grčke, Latvije, Turske, Bugarske, Belgije i Hrvatske. Radionica se tematski bavi povećanjem zapošljivosti osoba s invaliditetom i njihovih sposobnosti. Radionica se odvija u partnerstvu Educathe + partnerstva, koje se realizira u sklopu Erasmus+ KA2 strateškog partnerstva. Radionicu će održati pedagog, glumac i redatelj Yusuf Selim Öztürk i njegovog pomoćnik Okan corlu.

Glavni ciljevi radionice su:

  • podizanje kulturne svijesti i izražavanja, koja uključuje prihvaćanje važnosti kreativnog izražavanja ideja, iskustva i emocija u nizu medija među ljudima s invaliditetom.
  • koristiti kazališne tehnike kako bi osobe s invaliditetom (OSI) postale svjesne njihove kulture, kulturnih različitosti i naučile izraziti sebe. Sudionici će naučiti kako koristiti kazališne prakse i vježbe specifične za dramski rad s OSI i svi će raditi zajedno poput akcijskih istraživača u potrazi za akcijom koja može uzdignuti kulturnu svijest OSI i to osvještenje izraziti kroz dramu.

Sudionici će proći kroz mješavinu metoda koja je, u osnovi, izgrađena na jedinstvenoj kombinaciji metoda Brechta, Stanislawskeog, komedije delle’arte i tradicionalnih turskih kazališnih metoda. Sudionici će vježbati osnovne vježbe disanja, vježbe unutarnjeg glumca-glumice akcijske vježbe, te vježbe glasa i mimike (oponašanja).

Sudionici uključuju i osobe s invaliditetom i nastavnike koji potječu od sedam partnerskih organizacija i šest zemalja Europe!

Svi su dobrodošli!

VODITELJI, POMOĆNICI I VOLONTERI:

Rabia Vezne, Yusuf Selim Öztürk, Okan Çorlu, Nurgül Büyükkalay, Ayfer Sayit, Berkay Engin, Atahan Taşyürek

NASTUPAJU:

Amateri i profesionalci iz Latvije, Grčke, Belgije, Bugarske, Turske i Hrvatske – sudionici međunarodne kazališne i edukativne radionice o zapošljivosti osoba s invaliditetom.