Javni nastup “Granice” Siracuza, Italija (25.3.2017)


eu_flag-erasmus_plus

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Javni nastup “Granice” je završni nastup radionice “U dubokoj vodi” koja uključuje osobe s invalititetom i osobe koje rade s tom populacijom te osobe “bez” invaliditeta iz Grčke, Italije, Latvije, Turske, Bugarske, Belgije i Hrvatske.

Banner_Borders_def-comprTematski se radionica bavi povećanjem zapošljivosti osoba s invaliditetom i njihovih vještina. Radionica se održava u sklopu Educathe+ partnerstva financiranog od strane Erasmus+ KA2 Strateškog partnerstva. Voditelj radionice je Andrea Ibba Monni, u suradnji s članovima, volonterima i eksperima-edukatorima Associazione Diversamente. Oni ciljaju istražiti neke od prepreka s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju na tržištu rada i društvenom životu – a nastup će prezentirati potencijalna rješenja za te prepreke.

Točnije, tijekom petodnevne radionice, sudionici će proći kroz specifičan dramsko-akcijskih proces koji se fokusira na slijedeća pitanja:

Mi smo rođeni, mi volimo, mi umiremo

Tijekom života, nailazimo na prepreke: metaforičke zidove, objektivne poteškoće.

Način na koji se nosimo s tim smetanjama označava naše tijelo.

Ima li iskupljenja? Možemo li se nasmijati na to sve? Da li smo sposobni pomoći jedni drugima?

Grupa ljudi prilazi tim pitanjima: ponekad s tijelom, ponekad s glasom, a ponekad s interakcijom.

Na kraju nastupa će se održati diskusija između publike i izvođača/ica tijekom koje će javnost moći saznati više o problemima s kojima se suočaaaju osobe s invaliditetom u sedam zamalja Europe.

 

VODITELJI, ASISTENTI I VOLONTERI:

Andrea Ibba Monni (Art Director), Massimo Caltavuturo, Nadia Maio, Valeria D’Ambra, Maria D’Ambra, Francesca Mulas, Salvo Pizzo, Daniele Minniti, Francesca Russo, Vittorio Costantino, Ivan Hromatko, Ana Bobinac, Jelena Kakevica, Anna Štein, Ieva Sāmīte-Cērpa, Kyriaki Spyrou, Ayfer Sayit, Rabia Vezne, Nurgül Büyükkalay, Channa El Chatz Omar, Maria Dragatakis, Dimitrios Katsidoniotis, Dimitra Katsidoniotis, Konstantinos Loukas, Evangelia Petropoulou, Vladislav Valev, Violina Vasileva-Aleksandrova, Blagoy Boychev, Jeroen Baeyens,

 

NASTUPAJU: 

Amateri i profesionalci iz Latvije, Grčke, Italije, Belgije, Bugarske, Turkse i Hrvatske – sudionici međunarodne kazališne i edukativne radionice o zapošljivosti osoba s invaliditetom. Oni će nastupiti na temu zapošljivosti osoba s invaliditetom i onih koji rade s tom populacijom kombinirajući neformalno obrazovanje i performativne umjetnosti (edukatori, kazališni prakticioneri, plesači itd.)

QRCode