Erasmus+ trening : Nedostajući dijelovi (2017)


EU flag-Erasmus+_vect_POS
Ovaj projekt je ostvaren uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova komunikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

UPSET je partner Erasmus + KA1 treninga za mobilnost mladih koji se održao u Banskoj Bistrici, Slovačka (http://www.selcianka.sk/) između 25. studenog i 3. prosinca 2017. godine

Projekt je imao za cilj pružiti obrazovno iskustvo svim partnerskim organizacijama i sudionicima kako bi se osjećali sigurni da će svoju budućnost preuzeti u svoje ruke i biti angažirani na tržištu učenja. Tijekom radionice sudionici će naučiti o bitnim vještinama zapošljivosti s pozitivnim stavom kroz metode improvizacije.

Preciznije, “Missing pieces” trening bavi se pitanjem zapošljivosti mladih. Tržište rada se dinamički mijenja i ulazak na tržište rada za nove generacije mladih zahtjeva različite vještine, npr. uzimajući u obzir rizike, biti proaktivan ili samoinicijativni. Nedostajuće djelo su bitne vještine zapošljivosti, koje se ne mogu dobiti u formalnom obrazovnom okruženju zemalja Višegrada 4 i Zapadnog Balkana. Missing Pieces uvodi primijenjenu improvizaciju kao neformalnu obrazovnu metodu za poticanje osjećaja inicijative, kreativnosti i stvaranja vlastitih okolnosti na tržištu rada.

82567354

U obuku su sudjelovale 12 partnera, a potječu iz Slovačke, Češke, Poljske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije. Očekuje se kako će svaki od partnera osigurati dva sudionika, s ukupno 24 sudionika koji će sudjelovati u timu trenera: Helena Hajkova (SK), Lucie Vokrouhlíková (CZ), Sanja Kamberović (SRB) i Gergely Kiss (HU) ,

Od UPSET-a Ana Mikulić i Antonija Jolić pridružili su se cjelovitom tečaju, a Ivan Hromatko se pridružio samo prva dva dana treninga i napravio uspješne napore za povezivanje na mrežu, za koje se nadamo da će dovesti do novih projekata i partnerstva.

 

Evo njihovih utisaka:

 

Ana Mikulić

Erasmus+ trening Missing Pieces koristi tehnike improvizacije u svrhu poboljšanja vještina prezentiranja, razgovora za posao, poslovnog i privatnog života. Mi, sudionici, stekli smo puno dobre i korisne prakse, kroz zanimljive i ponekad izazovne zadatke. Svakako ću ih koristiti i prenijeti znanje drugima.

 

Antonija Jolić

U studenom sam sudjelovala, zajedno s Anom Mikulićem i Ivanom Hromatkom u ime UPSET-a, u obrazovanju “Nedostajući dijelovi” (Missing Pieces) u Slovačkoj. Naučila sam mnogo toga, uključujući kako se pripremiti za intervju za posao, kako istražiti različite načine komunikacije, kako je važan govor tijela, jer naše tijelo predstavlja sliku o tome kako predstavljamo sebe. Cijeli koncept tečaja bio je super i volim kako su uspjeli staviti različite, ali na tolikim razinama, slične ljude na istom mjestu, kako bi naučili kako se podignuti za vašu karijeru.

 

Ivan Hromatko

Iako nisam bio tamo dovoljno dugo da bi mogao iskusiti puni učinak treninga, čak i tijekom prva dva dana treninga bilo je jasno da je riječ o grupi obrazovanih trenera, pametnih i kreativnih sudionika. Svi su podvrgnuti obrazovnom, kreativnom i “prosvjetljujućem” procesu improvizacije i naučili o zapošljivosti i prednostima pozitivnog svjetonazora.

Drago nam je što smo uključeni u ove vrste obuke, jer nam pomažu u razvoju naših ljudskih resursa i stvaranju potencijala za nove projekte i partnerstva između Europe.

 

Saznajte više of treningu klikom na link ovdje: Missing pieces info pack letter

FOTO ALBUM

Kliknite na fotku ispod kako bi otvorili foto album s radionice

autori: Antonija Jolić, Ivan Hromatko


Missing Pieces Erasmus+ Youth workers mobility