C3 Radionica i nastup (Brussel, Belgija): Okviri (15-19.3.2016)


eu_flag-erasmus_plus AMPEU-EN_grey-web

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Educathe + radionica C3 OKVIRI – GC De Zeyp – Brussel (15 – 19.3.2016)

Tema i polazna točka radionice C3 OKVIRI (FRAMES) biti će koncept okvira. Što je okvir?

Kojoj vrste okvira prepoznajemo? Koje okvire doživljavamo kao ograničavajuće, a koji okviri su poprilično podržavajući i oslobađajući.

Stigma, podcijenjenost, diskriminacija ili isključivanje zbog predrasuda, neznanja ili straha od nepoznatog (Drugog) ostaju za mnoge ljude stvarnost. To se događa u svakodnevnom životu, na poslu ili kada se traži posao. Radionica C3 OKVIRI ima za cilj prenijeti alate za sudionike s i bez (vidljivog) invaliditeta, profilirati i izraziti njihove osobne sposobnosti i talente te će proširiti poglede gledatelja pozivajući ih da imaju kreativan pogled na ono što sudionici imaju ponuditi.

Kazalište je izabrano namjerno, kao sigurno mjesto za rad u svoj intimi, poštovanju, povjerenju i slobodi razmišljanji i djelovanja. Radionica počinje prikupljanjem informacija i radnih materijala kroz “brainstorming” sesije i intervjue sa sudionicima teme “Okviri”. Osobna iskustva, ideje, svjedočanstva, misli, osjećaji i problemi koji izlaze iz njih bit će građevni blokovi i koračno kamenje za rad s njima.

Kazališne improvizacije, ples i tjelesni rad se primjenjuju ne bi li bolje upoznati sebe i ‘Drugog’. Materijal proizveden tijekom radionice biti će pripremljen za javni nastup. Ovaj nastup sadrži poruku za publiku koja je pozvana nakon izvedbe na sesiju pitanja i odgovora sa sudionicima.

Završni nastup će se održati 19. ožujka 2016. godine.

Više o predstavi možete naći ovdje -> Frames u De Zeyp (19. ožujka 2016.)

KORISNE INFORMACIJE

E+ fotografije E+ promo_edu_video E+ promo mat  E+ medijiE+ prirucnici

SNIMKA NASTUPA