Rad u zajednici


PRATITE UPSET NA   /// Slikovni rezultat za facebook small no background @upset.theatre   ///   Slikovni rezultat za instagram small no background @upset.theatre   ///   Slikovni rezultat za twitter small no background @TheatreUpset ///  Image result for youtube logoUpset theatre


Uz primarne aktivnosti dramsko-akcijskih radionica, UPSET organizira i podržava projekte kojima se doprinosi u zajednici, posebice onima koji su po nekoj osnovi stigmatizirani u društvu.

Pri tome UPSET realizira svoje projekte, ali i podržava neformalne skupine mladih te im omogućuje realizaciju njihovih projekata koji su prepoznati kao potrebni u zajednici i kvalitetni.

Jedan od takvih projekata je bio projekt “Cresujem ja, cresuješ ti – osnaživanje djece iz sustava socijalne skrbi” koji je 2012. godine financiran kao projekt Mladi na djelu (engl. Youth in Action) i proveden pod nadzorom Agencije za mobilnost i programe EU.

Radi se o projektu koji su osmislili i realizirali sudionici dramsko-akcijskih radionica – što je pokazatelj kako aktivnosti UPSET-a mogu potaknuti razvoj drugih projekata koji doprinose smanjenju stigmatizacije i potiču neformalnu edukaciju.

Potaknuti iskustvima s radionice tijekom koje su razvili grupnu koheziju, dio sudionika se aktivno uključio u razvoj i implementaciju projekta u kojem im je UPSET pružio potrebnu podršku uvijek vodeći računa da kreativna sloboda ostane na nositeljima projekta koji su i osmislili projekt.

Više o tom projektu možete pročitati na stranici “Cresujem ja, cresuješ ti – osnaženje djece iz sustava socijalne skrbi“.