C5 Radionica i nastup (Atena, Grčka): Zrcaljenje (30.1.-3.2.2017)


eu_flag-erasmus_plus AMPEU-EN_grey-web

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

MEĐUNARODNA RADIONICA C5 I NASTUP O.C.E.A.N. NGO

(30-1-2017 -3.2.2017): “Zrcaljenje”

Završni javni nastup “Promišljanja ”

Peta radionica partnerstva Educahte+ je radionica “Zrcaljenje” koja se održava u Chaidari-ju ‘Općinskom Centru za kulturu (Kolokotroni 36 Chaidari, Atena Grčka) i koja će završiti izvedbom “Promišljanja”. Radionicu vodi O.C.E.A.N NGO, partner u ovom partnerstvu.

Glavni ciljevi C5 radionice su:

  • Podizanje zapošljivosti osoba s invaliditetom (OSI) razvijanjem “mekih-vještina” (Ključne kompetencije EU) sudionika i osnaživanjem za za tržište rada.
  • Podizanje vidljivosti ovog društvenog problema u javnosti, podizanje svijesti među publikom i poslodavcima te poticanje rasprave
  • istraživanje teme predrasude i stigme OSI na tržištu rada

 

Educathe+ offical ABSTRact ocean promotion final

Radionica “Zrcaljenje” se bavi ljudskom raznolikosti i poziva sudionike (i osobe s invaliditetom i druge) da oblikuju učinkovite komunikacijske vještine (aktivno slušanje, suosjećanje i dublje razumijevanje) dok komuniciraju s Drugim unutar paradigme inkluzivnih zajednica. Invaliditet se ne percipira kao problem, već kao plodonosan izazov, slavlje: napori pojedinaca i zajednica se moraju koncentrirati na uklanjanje prepreka (organizacijskih, strukturnih, kulturnih, socijalnih itd.) za materijaliziranje učinkovite inkluzije.

Umjesto traženja osobe s invaliditetom da se promijeni (da se prilagodi, da prihvati terapiju itd.), kako bi postala dio društva, društvo mora postati otvorenije i fleksibilnije tako što će reagirati jednako na ljudski mozaik i kao takvo postati inkluzivnije.

Kazališni završni nastup “Promišljanja” biti će kazališna predstava 20 volontera iz partnerskih organizacija O.C.E.A.N.-a, polovica kojih s ozbiljnim teškoćama. Kazališna predstava biti će opipljiv rezultat grupnog rada koja bi trajala godinu dana. Volonteri su radili na izgradnji grupnog identiteta i razvoju kazališnih – specifičnih znanja. Članovi grčkih organizacija će se pridružiti članovima partnerskih organizacija te će biti odgovorni za pisanje predstave, usmjeravanje, pripremu okruženja, kostime i igranje/nastupanje koji će se odviti u otvorenom kazalištu pred publikom.

Koristiti ćemo njihov dramsko-akcijski istraživački pristup kako bi se potaknuli sudionike da se pridruže našoj kazališnoj radionici kao mjesto slobode od uloga, refleksivnog razmišljanja i intenzivne interakcije između onih koji su “bez invaliditeta” i oni koji su “osobe s invaliditetom”.

Sudionici će proći kroz okvirnu O.C.E.A.N. metodu koja je, u osnovi, izgrađena na

Kazališni Zaključni Pristup putem Refleksije:
Temeljen na tri stupa:

1. Prije (Rađanje)
2. Sada (Sadašnjost)
3. Nakon (Nakon)

Dešifriranjem ovog specifičnog triptiha, možemo prevesti gore navedeno kao:

1. Priprema za rad (mjesto / prostor)
2. Samoupravljanje unutar radnog okruženja

– Interkulturni stav i svijest

 – Upravljanje vremenom

– Kontrola stresa

– Suradnja i suradnja

-Adaptacija i podešavanje zanimanja

3. Samoanaliza: Metode priređivanju ciljeva

Metodološki alati koji će se koristiti na radionici su:

1. Potpomognuta Improvizacija: “Društvo”: proces integracije u bilo koju grupu / timski okvir
2. “Kontakt”: Interakcija, Međuigra i suradnja: “Ti i ja”
3. OSNOVNO ORUĐE RADIONICE: “Promišljanja”: Zrcaljenje:

– Viša razina upravljanja vremenom
– Poštivanje različitosti
– Razvoj i oštrenje Empatija

4. Potpomognuta Improvizacija: “Slijedi me”

– Samoanaliza i procjena
– Cilj i postavljanja ciljeva vještina i sposobnosti

Educathe+ offical ABSTRact ocean promotion final2

Radionica će se voditi Dimitris Katsidoniotis biolog, glazbenik i glumac, Vasileios Oikonomou glumac i redatelj i Panagiotis Zournatzidis glumac i theatrologist.

Konačno, radionica će se snimati i kasnije objaviti na Educathe+ platformi – kako bi širili rezultate i pozvali druge pojedince i organizacije da nam se pridruže u budućoj mreži i/ili da koriste naš rad.

Sudionici radionice su i osobe s invaliditetom i edukatori koji potječu iz osam partnerskih organizacija i sedam zemalja Europe!

 

KORISNE INFORMACIJEVIDEO NASTUPA