Javni nastup “Lica na pozornici, lica pred kamerom”, Solun, Grčka (17.1.2016)


EU flag-Erasmus+_vect_POS AMPEU-grey-web

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

LICA NA POZORNICI, LICA NA KAMERI

MEĐUNARODNA RADIONICA I JAVNI NASTUP (13.1.2016 – 17.1.2016)

Solun, Grčka – Aratos

Javni nastup 17.1.2016 20.30 h (free entrance)

Theatro Aratos

Moskov 12, Solun

Aratos logo asproDruga radionica i javni nastup partnerstva je performans akcijskog teatra “Lica na pozornici, lica pred kamerama”. Lice je izraz naših  osjećaja, a sudionici će biti spremni izraziti svoje misli i osjećaje pomoću kazališnih metoda poput one Grotowskog.
Nastup 17. siječnja 2016. će uključivati osobe s invaliditetom i osobe koje se bave problemima osoba s invaliditetom iz Grčke, Italije, Latvije, Turske, Bugarske, Belgije i Hrvatske, a tematski se bavi povećanjem zapošljivosti osoba s invaliditetom i njihovih vještina. Radionica se odvija u partnerstvu “Educathe +”, koje se realizira u sklopu Erasmus + KA2 Strateška partnerstva.

Voditelj radionice je Vasileios Tsakiras.

Opis petodnevne radionice:
Sudionici rade na improvizaciji koja izražava svoje osjećaje i na taj će način pokušati premostiti svojerazlike. Tijekom probe, svaki će sudionik koristiti kameru za snimanje kratkih dijelova probe, posebice iskaza samih sudionika. Radionica će završiti s javnih nastupom u kazalištu Aratos.

Svrha radionice i završnog nastupa je pomoći sudionicima da postanu više “Aratos”, kao kazališna grupa koja je specijalizirana za kazališne improvizacije ističući socijalna pitanja, stavove, reakcije u našem svakodnevnom životu, te ljudske odnose. Aratos je otvorena kazališna zajednica za učenje za OSI i “nevidljivih” osoba s invaliditetom koje imaju kronične, “nevidljive” zdravstvene probleme.

Članovi naše organizacije imaju raznoliko znanje o tome kako koristiti kazalište u svakodnevnom životu. Isto tako oni su iskusni u primjeni teatra, u grupama, procesima i organizaciji i proizvodima bilo koje vrste snimanja (video snimanja).

Naš je glavni cilj je da se prijave kazalište u socijalnom području pomaganja ljudima izraziti svoje osjećaje.
Jedan od naših glavnih ciljeva je i snimanje svakodnevnog života kao komad umjetničkog socijalne snimanja.
Radionica će se snimati od početka do kraja.
Domaćini, asistenti, tehničari i volonteri:
Vasileios Tsikaras, Ioannis Perdikis, Kyriaki Spyrou, Christina Lioliou, Eleni Gianniou, Maria Vlachou, Katerina Balaska, Panagiotis Perperidis, Panagiotis Lefkas, Maria Maglavera, Maria Papadopoulou.
Ενσωματωμένη εικόνα

Izvođači:
Amateri i profesionalci iz Latvije, Grčke, Italije, Belgije, Bugarske, Turske i Hrvatske – sudionici međunarodne kazališne i edukativne radionice o zapošljivosti osoba s invaliditetom. Osobe s invaliditetom i one koji rade s njima će nastupiti kombiniranjem neformalnog obrazovanja i izvedbenih umjetnosti (nastavnici, kazališni praktičari, plesači, itd).

 

SNIMKA NASTUPA