C2 Radionica i nastup (Solun, Grčka): Lica na pozornici, lica u kameri (13-17.1.2016)


EU flag-Erasmus+_vect_POS AMPEU-grey-web

Ova projekt je ostvaren uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova komunikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

Međunarodna radionica Aratosa (13.1.2016 – 17.1.2016): Lica na pozornici, lica u kameri”

 

Druga radionica i izvedba partnerstva je akcijski kazališni izričaj “Lica na pozornici, lica u kameri” koja će biti održana u kazalištu Aratos (Moskov 12, Solun). Lice pokazuje izraze naših osjećaja i sudionici će biti spremni izraziti svoje misli i svoje osjećaje koristeći kazališne metode prakticionera poput Grotowskog, Boal i Stanislawskog, te Gestalt psihologije. Sudionici će raditi na improvizaciji izražavajući svoje osjećaje i, stoga, pokušavajući premostiti njihove razlike.

C2 Thessaloniki_faces_poster_prev

Glavni ciljevi radionice i završnog nastupa su:

  • pomoći sudionicima da budu više samouvjereni u svakodnevnom životu,
  •  podizanje zapošljivosti osoba s invaliditetom razvijanjem “mekih vještina” (ključnih kompetencija EU) sudionika i njihovo osnaživanje za tržište rada,
  • premoščivanje razlika i jasno reći “NE” diskriminaciji osoba s invaliditetom

Performans 17. siječnja 2016. će uključivati ​​osobe s invaliditetom i osobe koje se bave problemima osoba s invaliditetom iz Grčke, Latvije, Turske, Bugarske, Belgije i Hrvatske, a koja je tematski bave povećanjem zapošljivosti osoba s invaliditetom i njihovih vještina. Radionica se odvija u “Educathe +” partnerstvu koji je financiran u sklopu Erasmus+ KA2 strateških partnerstava.

Aratos logo aspro

Radionicu će održati partner u Educathe+, Theatro Aratos koji je kazališna skupina specijalizirana za kazališne improvizacije naglašavajući socijalna pitanja, stavove, reakcije u našem svakodnevnom životu, te ljudskih odnosa. Aratos je otvorena kazališna zajednica za podučavanje OSI i osobe s “nevidljivim” invaliditetom koje pate od više kroničnih poremećaja.

Performans 17. siječnja 2016. će predstaviti kazalište u više društvenoj formi pomaganja ljudima da izraze svoje osjećaje. Performans će biti konačni rezultat Gestalt metode (team i problem), Boal metodom (Kazalište potlačenih, Nevidljivo kazalište), Grotowskog (Objektivna drama) i Stanislawski sustava (koncept emocionalne memorije prema kojoj se glumac fokusira interno ne bi li pokazao/la emocije lika na pozornici).

Radionicu će održati režiser-glumac-dramatičar i novinar Vasilis Tsikaras i Eleni Gianniou, plesna pedagoginja i gimnastičarka kvalificirana za rad u posebnim tretmanima. Konačno, radionica će biti snimljena i kasnije objavljena na platformi – ne bi li se širilo rezultate i pozvalo druge pojedince i organizacije da nam se pridruže u budućoj mreži i/ili našem radu.

Završni nastup će se održati 17. siječnja 2016..

Više o nastupu pronaći ovdje -> Lica na pozornici, lica u kameri

 


KORISNE INFORMACIJE:

Program radionice (preuzimanje)

O domaćinu – Theatro Aratos

O Solunu

Promotivni plakat “Lica na pozornici, lica na kameri” (preuzimanje)

Karta Soluna s lokacijama radionice i drugim važnim lokacijama

Usporedba troškova života Solun – Vaš grad

Javni prijevoznik (OASTH) autobus br. 78 od aerodroma do grada – raspored i trasa linije

Kretanje po Solunu – autobusom, taksijem, biciklom ili pješice – informacije i kontakti

Javni prijevoz (OASTH) – informacije za osobe s invaliditetom

E+ fotografije E+ promo_edu_video E+ promo mat E+ mediji E+ prirucnici