Međunarodni projekti i partnerstva


Nakon prvih četiri godine rada, UPSET se otvorio međunarodnoj suradnji s ciljem dijeljenja naše metode s drugima i učenja od drugih koji djeluju na sličnom području.

Kako je već bila ostvarena kvalitetna suradnja članova UPSET-a i Centra za kulturu Trešnjevka, članovi UPSETa su sudjelovali u kreaciji i provedbi više međunarodnih projekata i partnerstava.

Pri tome se ističu projekti usmjereni prema obrazovanju odraslih i ostvareni u sklopu Programa za cjeloživotno učenje, odnosno, Erasmus+. Primjerice, naši su članovi sudjelovali u provedi projekata: Guide Us Into Arts; Sustainable Cooperation at Local Level; EDUCATHE međunarodne radionice edukativnog teatra.

Također, autori smo projekta u kojem nažalost nismo mogli sudjelovati zbog tadašnje financijske politike EU Teatre of Organic Learning, a naši članovi imaju i brojna druga međunarodna iskustva u području znanosti, istraživanja, obrazovanja i umjetnosti.

 

Prvi samostalni projekt je nastavak EDUCATHE međunarodnih radionica, a o njemu možete više pročitati na stranici EDUCATHE+ međunarodna radionica edukativnog teatra.

Na osnovu tog projekta razvili smo Educathe+ (Edukativni teatar kao mjesto podizanja inkluzije i zapošljivosti osoba s invaliditetom) u kojem smo koordinatori  i u kojem sudjeluje osam organizacija iz sedam zemalja Europe.

Više o Educathe+ partnerstvu možete pročitati na E+ platformi.