UPSET radionica “Dosta!” o mobbingu na HRT-u!


Radionica o mobbingu (“Dosta!” dramsko-akcijsko istraživanje socijalne stigme i mobbinga kroz teatar i pokret), koju je UPSET održao u sklopu programa Pogonator, u suradnji s POGONOM i uz sufinanciranje Grada Zagreba, potaknula je značajan interes medija.

Očito je da je tema mobbinga ne samo aktualna već i, nažalost, iskustvo koje dijele brojne “tihe” žrtve diljem Hrvatske koje samim time, prepoznaju društvenu važnost ovog problema.

Sedam sudionika i sudionica dramsko-akcijske radionice, od 4. rujna do 11. rujna 2016. godine istražili su što je to mobbing na radnom mjestu, koja tijela i akcije utjelovljuju tlačitelja, a koja potlačenog, kakav je osjećaj zamijeniti uloge te, što je najvažnije, koje akcije utjelovljuju potencijalna rješenja za mobbing.

Kako je nastup održan u nedjelju 11.9.2016. (kada su održani i izbori za Sabor), HRT je snimio reportažu sa sudionicima/icama radionice nakon nastupa te objavili reportažu u emisiji Dobro jutro Hrvatska 4. litopada 2016.

Reportažu možete pogledati na poveznici niže: http://magazin.hrt.hr/354841/kako-se-oduprijeti-mobbingu.

S nadom da će mobbinga biti što manje, pa i potrebe za ovakvim radionicama – ovim putem se zahvaljujemo svim sudionicama i sudionicima, volonterima i volonterkama, Pogonu i Gradu Zagrebu na podršci i sudjelovanju.

 

Projekt realiziran u suradnji s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, u sklopu programa POGONATOR , koji je sufinanciran od Grada Zagreba.
Izrazi koji se koriste na ovim stranicama, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski rod.